Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) orsakar intag av industriellt producerade transfetter över 278 000 dödsfall globalt varje år. Transfetter bidrar till att täppa till artärer, vilket ökar risken för hjärtinfarkt och dödsfall.
Några användbara tips för konsumenter som använder olja
Friterad mat är vanligt i många traditionella kök och utgör en viktig del av snabbmatsindustrin. Men friterad mat kan ha negativa effekter på hälsan. Hur mycket det påverkar dig beror delvis på hur ofta du äter det, men också på vilken typ av olja du använder och hur du använder den.
Varning: Återanvänd friteringsolja kan orsaka hjärnskador, visar ny studie
En djurstudie genomförd under 2024 tyder på att återanvändning av olja vid fritering kan öka risken för oxidativ stress, inflammation och neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons.
This website uses cookies to improve your experience and help us get to know you better. Accepting them lets us optimize your browsing. The choice is yours.
Privacy is important to us, so you have the option of disabling certain types of storage that may not be necessary for the basic functioning of the website. Blocking categories may impact your experience on the website. Privacy Policy - Terms of Service.