Vår Blogg

Transfetter: En osynlig hälsorisk

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) orsakar intag av industriellt producerade transfetter över 278 000 dödsfall globalt varje år. Transfetter bidrar till att täppa till artärer, vilket ökar risken för hjärtinfarkt och dödsfall.

Några användbara tips för konsumenter som använder olja

Friterad mat är vanligt i många traditionella kök och utgör en viktig del av snabbmatsindustrin. Men friterad mat kan ha negativa effekter på hälsan. Hur mycket det påverkar dig beror delvis på hur ofta du äter det, men också på vilken typ av olja du använder och hur du använder den.

Varning: Återanvänd friteringsolja kan orsaka hjärnskador, visar ny studie

En djurstudie genomförd under 2024 tyder på att återanvändning av olja vid fritering kan öka risken för oxidativ stress, inflammation och neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons.
Preferences

Privacy is important to us, so you have the option of disabling certain types of storage that may not be necessary for the basic functioning of the website. Blocking categories may impact your experience on the website. Privacy Policy - Terms of Service.

Accept all cookies

These items are required to enable basic website functionality.

Always active

These items are used to deliver advertising that is more relevant to you and your interests.

These items allow the website to remember choices you make (such as your user name, language, or the region you are in) and provide enhanced, more personal features.

These items help the website operator understand how its website performs, how visitors interact with the site, and whether there may be technical issues.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.